Inget skryt idag

Det blir inte alltid som man tänkt sig, Det har sonen tyvärr fått uppleva nu. Han fick inte jobbet han sökte. Det ingick ett skriftligt prov i anställningsintervjun där sonen hade lite problem. Det var tydligen ganska tekniska frågor vilket gjorde att han gissade på en del svar där han var osäker. Tyvärr hade han inte marginalerna på sin sida den här gången. Det hade däremot hans bästa kompis, som också sökte jobbet efter tips från min son. Han hade hamnat på rätt sida om minimikraven på provet och erbjöds därmed också anställning. Det gör sonens nederlag lite extra svårt att bära. Men men, som jag sade till honom, det är bara att bita ihop och ta nya tag direkt.
 
Sagt och gjort, igår följde jag med honom till AF och fick honom inskriven där som arbetssökande. Vi fyllde i uppgifter online och han fick även träffa en platsförmedlare som gav honom ett par jobb att ringa på. Idag ska han på informationsmöte kl 13 på AF och så är karusellen igång. Jag blev förstås jätteledsen för hans skull då han inte fick det ursprungliga jobbet han sökte men det är ju svårt för ungdomarna att få jobb idag. Även om arbetsmarknadsklimatet just nu är det bästa på över 16 år så är det ändå inte lätt för dem.
 
Fast jag tror på min son, han kommer snart att få ett jobb, det är ju övertygad om för han är så väldigt målmedveten och driven. Han har bestämt sig för att han vill börja jobba nu efter många år i skolbänken. Han är helt enkelt sugen på att börja ett nytt kapitel i sitt liv. Jag önskar honom all lycka i framtiden men är säker på att det kommer att gå bra för honom.
 
I övrigt knallar livet på och snart är det midsommar.
 
Annonser
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Inget skryt idag

 1. Doris skriver:

  Aj, aj stackars kille 😦 … och som du säger är det ju speciellt surt nu när hans kompis fick jobbet …
  Men någonstans därute finns säkert "hans" jobb, det gäller "bara" att söka och söka ! Får han något arbetslöshetsunderstöd eller måste man ha jobbat något innan ?
  Här fortsätter det att vara kallt, 8 grader i dag, börjar bli lite tjatigt ;-)…
  Sköt om dig!
  Kramar, Doris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s